B-Have | Etapa 1

Rezumatul Etapei

Prima etapă din cadrul proiectului denumită: „Analiza opțiunilor pentru dezvoltarea modelul funcțional” din cadrul tehnologiei B-Have pentru dispozitivele mobile a constat în realizarea următoarelor categorii de activități:

Activități specifice managementului de proiect;

Aceste activități au fost desfășurate de către personalul implicat în implementarea proiectului B-Have, specialiștii în securitate informatică ai Bitdefender sub coordonarea Managerului de Proiect – Cătălin Coșoi. Aceste activități au constat în:
− Stabilirea proceselor și instrumentelor de management și monitorizare;
− Stabilirea responsabilităților fiecărui participant în proiect în funcție de experiența și competențele deținute;
− Delimitarea „milestone”-urilor.

Activități de diseminare

Activitățile de diseminare au vizat informarea publicului de specialitate cât și a publicului larg despre startul proiectului, obiectivele sale, rezultatele anticipate și contribuția implementării proiectului la dezvoltarea inițiativelor din sfera Cercetării-Dezvoltării din mediul privat și încurajarea exportului românesc cu valoarea adăugată mare.

Activități de cercetare industrială (Studii, analize)

În cadrul acestui tip de activități echipa de cercetători Bitdefender a analizat factorii de comportament și ponderea acestora pentru aplicațiile care rulează pe cele două sisteme de operare vizate: Android și iOS.

Activități de cercetare industrială (Proiectare model experimental, model funcțional, tehnologie de laborator etc.)

Această grupă de activități a vizat determinarea hook-urilor și API-urilor necesare în dezvoltarea ulterioară a tehnologiei precum și realizarea unor cazuri de execuție care să valideze cea mai potrivită opțiune pentru construirea fluxului de date/execuție.

 

Rezultatele obținute

În procesul de realizare a activităților asumate, s-au obținut următoarele rezultate:
A. Procese și instrumente specifice managementului de proiect;
B. Diseminarea informațiilor despre startul implementării proiectului și activitățile desfășurate în cadrul primei etape de execuție;
C. Colecție de informații analitice despre factorii de comportament ai „malicious software”
D. Colecție cazuri de execuție (modele experimentale)